Clasina S. Flapper

Clasina S. Flapper
©: Clasina Flapper

Bij het maken van kunst zijn bezieling en sfeer voor mij belangrijke elementen.

Door er gevoel en gelaagdheid in te brengen kan een verhaal en/of diepere betekenis beleefd worden.

Een portret dient, behalve een gelijkend plaatje te zijn, iets te vertellen over de persoon. Dit kan tot uitdrukking komen in omgeving, plaats, tijd, kleur, emotie enz.

Het is aan de kijker welk verhaal gezien en beleefd wordt.

Clasina, ook wel Clasien genoemd, komt uit Koudum. Ze gaat hier naar de lagere school en staat links boven op de klassefoto, rechts naast meester Hielke Dijkstra.  Volgens meester heeft Clasien de klok wel horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Ze is een dromer die overal op tekent. De voorliefde voor tekenen is dus al vroeg aanwezig.

In 2009 komt Clasina Flapper met haar jongste zoon Mart wonen in Folsgare.  Oudste zoon Fokke is dan al uitgevlogen. Het pand aan de Tsjaerddyk op nummer 40  is uitermate geschikt voor haar. Het is een ruime woning en heeft achter een weids uitzicht over het Marlân. Belangrijker is, dat de oude smederij zeer geschikt is als atelier.  

Clasina heeft in 1985 haar opleiding MBO Activiteiten Begeleiding afgerond en gaat o.a. werken met kinderen die het syndroom van Down hebben.

Van 2004 – 2006 doet ze de opleiding Carly Kleurtraining en daarna van 2007 tot 2009 de opleiding beeldend kunstenaar bij Herma Bovenkerk in Koudum.

© Tekst: Wytske Heida © Foto voorblad: Clasina Flapper

Gerelateerde informatie


Foto’sDocumentenReageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de auteur of de eigenaar van het item. (Dorpsbelang Folsgeare)